DROP DOWN MENU

Wednesday, January 20, 2016

Graduate Level Questions - 2

Graduate Level Questions - 2
16. He thanked me for what I ……...
(a) have done                    (b) had done
(c) have been doing          (d) had been doing
Answer: (b)

17. Butter is made ……. milk.
(a) of        (b) from    (c) with  (d) by
Answer: (b)

18. I have known him ……. a long time.
(a) since   (b) for       (c) by     (d) to
Answer: (b)

19. Andamans are a group of islands in …… Bay of Bengal:
(a) The, the (b) The, a      (c) An, the      (d) The, an
Answer: (a)

20. The reported speech of : ‘He asked, ‘What is the time?’ is:
(a) He asked what the time was           (b) He asked what is the time
(c) He asked what the time is                 (d) He asked what was the time
Answer: (a)

21.Rajyasamacharam is the first news paper in Malayalam. Its publication was started in:
(a) 1790        (b) 1857         (c) 1847        (d) None of these
Answer: (c)

22.The person who became Deputy Chief Minister in Kerala two times:
(a)R.Shankar                                (b) C.H.Muhammad Koya
 (c) Aukkadar Kutti Naha          (d) None ofthese
Answer: (b)

23. The number of district panchayats in Kerala:
(a) 999            (b) 140     (c) 14       (d) 152
Answer: (c)

24. ‘Hand’ is the election symbol of:
(a) CPM                                                   (b) BJP
(c) Indian National Congress           (d) CPI
Answer: (c)

25. The seat of the Kerala High Court:
(a) Kollam                          (b) Thiruvananthapuram
(c) Kozhikode                    (d) Ernakulam
Answer: (d)

26. Malampuzha Dam is in the river system:
(a) Bharatappuzha                     (b) Periyar
(c) Pamba                                     (d) Chaliyar
Answer: (a)

27. The Dewan of Travancore who introduced public transport service in Travancore:
(a) P.Rajagopalachari                         (b) Habibullah
(c) P.G.N.Unnithan                              (d) C.P.Ramaswamy Iyer
Answer: (d)

28. The most famous king of the kingdom of Kochi:
(a) Marthanda Varma                     (b) Pazhassi Raja
(c) Sakthan Thampuran                    (d) Manavedan
Answer: (c)

29.The birth place of Thacholi Othenan:
(a) Vadakara        (b) Thalassey         (c) Kannur        (d) Thirunavaya
Answer: (a)

30.‘Syanandooram’ is the Sanskrit name for:
(a) Kannur                       (b) Kozhikode
(c) Kochi                           (d) Thiruvananthapuram
Answer: (d)
(Continue....)
<Previous Page>
0102034567891011121314151617181920,<Next PageHOME PAGE
PSC GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS AND ANSWERS
1. Social Welfare Schemes and Measures
2. History of Rural Development

No comments:

Post a Comment