DROP DOWN MENU

Friday, September 30, 2016

Graduate Level Questions - 21

Graduate Level Questions - 21

301. In which place is Papanasam beach?
(a) Varkala                                                (b) Kovalam

(c) Vizhinham                                           (d) Kollam
Answer: (a)

302. Where is VK Krishnamenon Art Gallery?
(a) Kozhikode                                          (b) Kannur
(c) Thiruvananthapuram                     (d) Thrissur
Answer: (a)

303. National sports of Scotland:
(a) Tennis                                               (b) Rugby Football
(c) Judo                                                    (d) Cricket
Answer: (b)

304. The Indian author who created the fictional place ‘Malgudi’:
(a) Nirad C. Chaudhary                          (b) Raja Rao
(c) RK Laxman                                         (d) R.K. Narayan
Answer: (d)

305.  Which light has the shortest wavelength?
(a) Blue                                                (b) Violet
(c) Red                                                  (d) Yellow
Answer: (b)

306. Who discovered radio activity?
(a) Madam Curie                               (b) Henri Becquerel
(c) Enrico Fermi                                (d) Roentgen
Answer: (b)

307. What is known as ‘Black gold’?
(a) Diamond                                    (b) Anthrasite
(c) Petroleum                                 (d) Tar
Answer: (c)

308. Vinegar contains:
(a) Citric acid                                     (b) Lactic acid
(c) Malic acid                                     (d) Acetic acid
Answer: (d)

309. Which fruit can provide the capacity for contraception?
(a) Grapes                                          (b) Orange
(c) Papaya                                          (d) Sappota
Answer: (c)

310. The number of chambers in the heart of fish:
(a) 2                                                      (b) 3
(c) 4                                                      (d) 5
Answer: (a)

311. Malabari is a type of:
(a) Cow                                               (b) Goat
(c) Pig                                                  (d) Dog
Answer: (b)

312. The white Blood Corpuscles are also called:
(a) Erythrocytes                               (b) Thrombosites
(c) Leucocytes                                   (d) None of these
Answer: (c)

313. Albert Einstein got Nobel Prize in connection with:
(a) General Theory of Relativity
(b) Special Theory of Relativity
(c) Photo Electric Effect
(d) None of these
Answer: (c)

314. The first to get Bharat Ratna Posthumously:
(a) Rajiv Gandhi                        (b)  M.G.Ramachandran
(c) K.Kamaraj                             (d)Lal Bahadur Shastri
Answer: (d)

315. Which organ of UN  is charged with maintaining peace and security among countries?
(a) General Assembly                   (b) ICJ
(c) Security Council                       (d) ECOSOC

No comments:

Post a Comment