DROP DOWN MENU

Wednesday, January 20, 2016

Graduate Level Questions - 18

Graduate Level Questions - 18
256. Father of e-mail:
(a) Ray Tomlinson              (b) Glen Recort
(c) Sabir Bhatia                      (d) Pascal
Answer: (a)

257. ‘The king of spices’:
(a) Cardomom             (b) Pepper
(c) All Spice                 (d) Turmeric
Answer: (b)

258. Beryllium aluminium silicate is known as:
(a) Alum          (b) Topaz       (c) Ruby          (d) Emerald
Answer: (d)

259. Galvanisation is the process of coating of ..... on other metals.
(a) Copper        (b) Silver    (c) Gallium      (d) Zinc
Answer: (d)

260. The rarest gas element in the atmosphere of Earth:
(a) Oxygen      (b) Nitrogen     (c) Radon     (d) Helium
Answer: (c)

261. Morphin is obtained from......
(a) Poppy        (b) Vinca         (c) Rauwolfia        (d) Neem
Answer: (a)

262. The wood used for making snake boat:
(a) Anjili       (b) Deodar        (c) Neem              (d) Mahagony
Answer: (a)

263. What kind of organism is ‘Bombay Duck’?
(a) Mammal         (b) Bird         (c) Fish         (d) Reptile
Answer: (c)

264. The average length of femur:
(a) 100cm         (b) 50cm        (c) 75cm               (d) 25cm
Answer: (b)

265. The disease caused by Yersinia pestis:
(a) Yellow fever            (b) Plague
(c) Cholera                      (d) Malaria
Answer: (b)

266. The only planet which takes more time to complete a rotation than a revolution?
(a) Venus         (b) Mercury       (c) Mars         (d) Jupiter
Answer: (a)

267. The space age was started on 4th October 1957 with the launching of Sputnik by:
(a) USA          (b) Soviet Union           (c) India          (d) UK
Answer: (b)

268. The airport in Port Blair is named after:
(a) Vir Savarkar              (b) SC Bose
(c) Mayo                                    (d) Dufferin
Answer: (a)

269. Almora hill station is in the state of:
(a) Uttarakhand                           (b) Kashmir
(c) Himachal Pradesh                 (d) Assam
Answer: (a)

270. The second most important god during Rig Vedic period:
(a) Agni         (b) Varuna         (c) Soma           (d) Yama

No comments:

Post a Comment