DROP DOWN MENU

Wednesday, January 20, 2016

Graduate Level Questions - 20

Graduate Level Questions - 20
286. The first technopark in Kerala was established at:
(a) Chathamangalam                             (b) Kalamassery
(c) Thiruvananthapuram                       (d) Kochi
Answer: (c)

287. The capital of Pallavas:
(a) Madurai                (b) Kanchipuram
(c) Thanjavur            (d) Muziris
Answer: (b)

288. The place known as Land of 3’C’s- Land of Cake, Land of Cricket, Land of Circus?
(a) Kozhikode                (b) Thalassery
(c) Kochi                           (d) Kollam
Answer: (b)

289. The place where Parthasarathy Temple is situated?
(a) Aranmula                   (b) Ettumanoor
(c) Ochira                             (d) Harippad
Answer: (a)

290. The only woman to get two Nobel Prizes:
(a) Selma Lagerlof                       (b) Bertha Von Suttner
(c) Marie Curie                             (d) Aung San Suu Ki
Answer: (c)

291. The first Indian to get Booker Prize:
(a) Kiran Desai                                 (b) Arundathy Roy
(c) Salman Rushdie                          (d) None of these
Answer: (b)

291. The tenure of UN Secretary General is ...... years :
(a) 4         (b) 5          (c) 6                  (d) 7
Answer: (b)

293. Who authored ‘Indica’?
(a) Chanakya                                 (b) Megasthanes
(c) Fahien                                       (d) Huan Tsang
Answer: (b)

294. Pin code system was introduced in India in:
(a) 1970          (b) 1971         (c) 1972          (d) 1973
Answer: (c)

295. “ Duty unto Death” is the motto of:
(a) CRPF        (b) BSF        (c) NSG            (d) Assam Rifle
Answer: (b)

296. The venue of 2018 World Cup Football:
(a) Russia                      (b) Qatar
(c) England                       (d)  South Africa
Answer: (a)

297. Who authored  ‘Hymavathabhoovil’?
(a) MP Veerendrakumar
(b) C. Radhakrishnan
(c) MK Sanu
 (d) Unnikrishnan Puthur
Answer: (a)

298. The internet browser developed in India:
(a) Bhuvan         (b) Epic        (c) Viswasth        (d) Gagan
Answer: (b)

299. The name of which state means ‘Thirty six Forts’?:
(a) Uttarakhand                    (b) Karnataka
(c) Chhatisgarh                   (d)  Jharkhand
Answer: (c)

300. In which year a Pakistani woman got Nobel Prize for the first time?
(a) 1979       (b) 2012      (c) 2013           (d) 2014

No comments:

Post a Comment