DROP DOWN MENU

Wednesday, January 20, 2016

Graduate Level Questions - 6

Graduate Level Questions - 6
76.In which year the Congress ministries in the provinces resigned to protest against the war   policy of the British Government?
(a) 1937             (b) 1938
(c) 1939            (d) 1940
Answer: (c)

83.Cruelty: Kindness :: Revenge : ?
(a) Punishment                (b) Crime
(c) Forgiveness                (d) Gratitude
Answer: (c)

77.Which of the following part of the Constitution was prepared by Jawaharlal Nehru?
(a) Preamble                                (b) Fundamental Rights
(c) Fundamental Duties                  (d) Directive Principles
Answer: (a)

78.Which one of the following communities is specially mentioned in the Constitution?
(a) Scheduled Caste            (b) Scheduled Tribe
(c) Anglo-Indian                    (d) All of these
Answer: (d)

79.The largest princely state at the time of independence:
(a) Travancore                (b) Junagarh
(c) Hyderabad                 (d) Rajputana
Answer: (c)

80.Which of the following offices is held during the pleasure of the President of India?
(a) Vice President                   (b) Chief Justice of India
(c) Governor of a State            (d) UPSC Chairman
Answer: (c)

81.A number exceed its one-fifth by 20. What is the number?
(a) 100 (b) 25 (c) 5 (d) 20
Answer: (b)

82.Select the pair which is different from others:
(a) Hard work and success                       (b) Treatment and disease
(c) Coward and Fear                                  (d) Extravagent and Bankruptcy
Answer: (b)

84.Choose the odd one:
(a) Parrot        (b) Pigeon      (c) Kiwi       (d) Sparrow
Answer: (c)

85.When there is an increase of 30% in the price of TV sets and decrease of 20% in the number of sets sold , then what is the percentage effect on total sales?
(a) 4% loss                 (b) 8% loss
(c) 4% gain                 (d) 8% gain
Answer: (c)

86.7,11,13,17,19,, ———
(a) 18         (b) 21        (c) 23           (d) 27
Answer: (c)

87.Which one number can replace both question marks 1/?= ?/36
(a) 12  (b) 6   (c) 36  (d) 4
Answer: (b)

88.Clock is to Day as Calendar is to:
(a) Weekend      (b) April     (c) Century     (d) Year
Answer: (d)

89.Find the reciprocal of 0.01:
(a) 100         (b) 10      (c) 1/10      (d) 1
Answer: (a)

90.If TEA is 234, find what would 345 stand for ?
(a) ATE        (b) TAP      (c) EAR      (d) EAT
Answer: (c)
(Continue....)
<Previous Page>
01020345, 6, 7891011121314151617181920,<Next PageHOME PAGE

No comments:

Post a Comment