DROP DOWN MENU

Wednesday, January 20, 2016

Graduate Level Questions - 3

Graduate Level Questions - 3
31. The Dutch man who shared the first Nobel Prize for Economics with Ragner Frisch of Norway:
(a) Jan Tinbergen                        (b) Gunnar Myrdal
(c) Nicholas Tinbergen              (d) Adamsmith
Answer: (a)

32.King  of minerals:
(a) Gold                     (b) Sulphuric acid
(c) Iron                      (d) Aluminium
Answer: (a)

33.Benitto Mussolini was known as:
(a) Il Duce                          (b) Iron Duke
(c) Desert Fox                   (d) Little Corporal
Answer: (a)

34. The number of principal organs of United Nations after the  Trusteeship
Council suspended operations
in 1994:
(a) 6        (b) 5            (c) 4          (d) 7
Answer: (b)

35. Birth anniversary of Swami Vivekananda is observed as:
(a) National Youth Day           (b) Patriotism Day
(c) National Science Day         (d) None of these
Answer: (a)

36.“Let them eat cakes”- Who is related to this statement?
(a) Louis XIV              (b) Louis XV
(c) Louis XVI              (d) Mary Antoinette
Answer: (d)

37. Who founded the Maurya dynasty?
(a) Asoka                                      (b) Bindudara
(c) Chandragupta Maurya       (d) Brihadratha
Answer: (c)

38.The first Indian to go to space:
(a) Kalpana Chawla               (b) Ravish Malhotra
(c) Rakesh Sharma                (d) Sunitha Williams
Answer: (c)

39.The Portuguese Navigator who led the expedition which completed the first circumnavigation:
(a) Columbus                 (b) Magellan
(c) Cook                            (d) Cabral
Answer: (b)

40.Which cave is famous for ‘Trimurti’ statues?
(a) Ajanta      (b) Elephanta     (c) Ellora       (d) Amarnath
Answer: (b)

41.Madison Square Garden in USA is related to:
(a) Baseball (b) Cricket   (c) Boxing (d) Polo
Answer: (c)

42.The Panama canal was opened in:
(a) 1869        (b) 1914       (c) 1918     (d) 1920
Answer: (b)

43. The branch of biology related to the study of structure and organisation of living things:
(a) Alchemy            (b) Agronomy
(c) Anatomy           (d) Bionomy
Answer: (c)

44..The author of ‘Around the World in 80 Days’?
(a) Arthur C Clarke                  (b) Joules Verne
(c) Darwin                                 (d) Richard Rhodes
Answer: (b)

45.Intensity of sound is measured in:
(a) Curie         (b) Volt       (c) Watt        (d) Decibel
Answer: (d)
(Continue....)
<Previous Page>
0102, 03, 4567891011121314151617181920,<Next PageHOME PAGE
PSC GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS AND ANSWERS
1. Social Welfare Schemes and Measures

No comments:

Post a Comment