DROP DOWN MENU

Wednesday, January 20, 2016

Graduate Level Questions - 7

Graduate Level Questions - 7
91.Two students fought a college election.  The winning student got 60% of the total votes and won the election by 144 votes only.  What is the total number of votes polled?
(a) 720         (b) 480      (c) 360        (d) 240
Answer: (a)

92.Convert 9/10 into a percent:
(a) 9%    (b) 19%   (c) 1.9%    (d) 90%
Answer: (d)

93. Choose the correctly spelt word:
(a) Accademy             (b) Academy
(c) Acadamy                (d)  Accadamy
Answer: (b)

94. By this time tomorrow, I……..this job.
(a) will finish                         (b) shall finish
(c) will have finished            (d) will be finishing
Answer: (c)

95.A for 2, B for 4, and E for 10; then C X D stands for:
(a) 42        (b) 38          (c) 48        (d) 14
Answer: (c)

96.Individual : Family :: Family : ?
(a) State     (b) House         (c) Society       (d) Nation
Answer: (c)

97.Select the odd one:
(a) Sparrow         (b) Canary         (c) Hawk          (d) Cod
Answer: (d)

98. 60% of 37= ?
(a) 20           (b) 21     (c) 22         (d) 22.2
Answer: (d)

99. Fly : Parrot :: Crawl : ?
(a) Fish        (b) Crocodile         (c) Frog  (d) Sparrow
Answer: (b)

100. The sum of two numbers is 35 and their difference is 13.  Find the greater number:
(a) 23       (b) 24        (c) 20          (d) 25
Answer: (b)

101. Select the odd one:
(a) Apple        (b) Orange    (c) Carrot    (d) Mango
Answer: (c)

102. A factory produces 145 cars a week. How many cars will it produces in a year?
(a) 7540  (b) 7450 (c) 7045 (d) 7500
Answer: (a)

103. Place for keeping birds:
(a) Cage                  (b) Kennel
(c) Aviary               (d) Aquarium
Answer: (c)

104. The political party needs workers to ……. Votes during the election campaign (select the most appropriate word):
(a) canvas            (b) collect
(c) gather                (d) canvass
Answer: (d)

105. …….. come to my rescue I would have been killed by the bandits.
(a) If he did not               (b) If he would not
(c) Had he not                  (d) He having not

No comments:

Post a Comment